Els serveis d'habitatge i el catàleg de masies s'incorporen al portal

Aquest mes s’han publicat al portal de dades obertes dos conjunts de dades nous: els serveis d’habitatge i el catàleg de masies. Tots dos conjunts de dades, cedits per la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, s’incorporen al catàleg de dades públiques amb què la Diputació de Barcelona vol acostar les dades que produeix o recopila a tots els ciutadans  i empreses, de manera que aquests puguin consultar-les en diversos formats i reutilitzar-les creant aplicacions o webs que aportin valor social i econòmic. 

La informació reutilitzable sobre habitatge conté la localització, web, telèfon i horaris de les oficines locals d’habitatge. Aquest dataset inclou també recursos de tipus detall amb els tipus d'oficina, llistat de serveis que ofereix cadascuna i destinataris d'aquests serveis.

Per la seva banda, el conjunt de dades de les masies ofereix la localització, imatge i classificació de les masies incloses dins del catàleg prescriptiu en el planejament general de dotze municipis de la demarcació: Argençola, Begues, Monistrol de Montserrat, Montmajor, La Pobla de Lillet, Sant Esteve de Palautordera, Sant Esteve Sesrovires, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Salvador de Guardiola, Subirats, Vallcebre i Vilassar de Mar.

Les dades dels serveis d’habitatge i les masies s’actualitzen periòdicament i es poden visualitzar en format de mapa i en format de graella, totalment filtrables i cercables. Estan disponibles en els formats JSON, CSV, XML i RDF. Publiquem les dades en aquests formats interoperables i reutilitzables perquè es puguin consultar, filtrar, ordenar, agrupar o geolocalitzar per desenvolupar aplicacions i projectes externs.