Notícies

Publiquem en obert les dades dels funcionaris de la Diputació de Barcelona depurats pel franquisme

Amb el compromís de recuperar la memòria històrica, el reconeixement i la reparació de les víctimes de la repressió franquista, la Diputació de Barcelona ha iniciat el procés de reparació dels funcionaris de la corporació que van ser depurats pel franquisme i, també, d’aquells que van exiliar-se o no van poder sol·licitar la readmissió. En una primera fase s’han publicat les dades extretes de l’anàlisi i el tractament arxivístic dels 1.924 expedients de depuració, custodiats a l’Arxiu General de la Diputació de Barcelona, un treball dut a terme des del 2021. 

Resultats dels grups de treball de la II Trobada Nacional de Dades Obertes

El 14 de setembre es va celebrar a Saragossa la II Trobada Nacional de Dades Obertes, després d'una primera edició al 2022 que es va fer a Barcelona. La trobada va ser organitzada per la Diputació de Castelló, el Govern d'Aragó i la Diputació de Barcelona i es va centrar en l'ús de les dades per combatre l'emergència climàtica.

S'apropa la II Trobada Nacional de Dades Obertes

El 14 de setembre tindrà lloc a Saragossa la II Trobada Nacional de Dades Obertes, amb l’objectiu de conèixer millor els processos, polítiques i actuacions que fan possible la divulgació de dades, juntament amb les possibilitats de reutilització d’aquestes dades per part de tercers.

Obrim més dades de prevenció d’incendis

S’ha afegit al portal de dades obertes un conjunt de dades nou amb informació essencial per a la prevenció d’incendis forestals. Les dades mostren l’estat d’execució dels treballs forestals en parcel·les de titularitat municipal amb projecte redactat per la Diputació de Barcelona.