Notícies

Celebrem els EU Open Data Days

Del 23 al 25 d’aquest mes se celebren els dies de les dades obertes a la Unió Europea. El portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona té 74 conjunts de dades reutilitzables de tots els àmbits en què treballa la corporació. Per poder transformar i crear nous serveis a partir d’aquestes dades, posem a disposició dels reutilitzadors una interfície de programació d’aplicacions (API) pròpia i, a més a més, aquesta setmana s'estrena una nova API per a reutilitzar les dades procedents del CIDO.

Els cinc datasets del CIDO, disponibles a través de la seva nova API

Des d'aquesta setmana, els cinc datasets del Cercador d'Informació de Diaris Oficials (CIDO) són més fàcilment reutilitzables gràcies a la seva nova interfície de programació d'aplicacions (API). Amb aquesta API, el CIDO vol fomentar la reutilització de dades d’informació pública com ara les oposicions, els ajuts o la compra pública, per tal d’acostar-les a la societat i que generin el màxim de valor social i econòmic a partir de la creació de nous serveis.

El projecte de dades obertes, a Municipàlia

La Diputació ha participat a la fira Municipàlia 2021 de Lleida. A l’estand de la corporació s’hi han mostrar diversos projectes innovadors, entre els qual cal destacar el de dades obertes.