Xarxa de punts d’aigua de prevenció d’incendis forestals
Punts d’aigua estratègics per a la disposició i càrrega d’aigua dels mitjans d’extinció d’incendis forestals.
Punts d’aigua estratègics per a la disposició i càrrega d’aigua dels mitjans d’extinció d’incendis forestals.
Any i abast superficial de les actuacions de gestió forestal, agrícola i ramadera amb l’objectiu de prevenir incendis forestals. Aquestes actuacions s’han dut a terme amb finançament de la Diputació de Barcelona, mitjançant convenis de col·laboració subscrits entre la Diputació, la corresponent Associació de Propietaris Forestals i els ajuntaments del seu àmbit territorial. Les actuacions poden ser de les tipologies següents:
Traçats de les franges exteriors de protecció dels projectes de reducció de la densitat de l’arbrat i estassada del sotabosc en la franja exterior de protecció d’urbanitzacions i nuclis de població redactats o contractats per la Diputació de Barcelona.
Capa que mostra els trams que conformen les franges de protecció previstes per la Llei 5/2003 de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població, zones en les quals el 98% de la superfície forestal és de propietat privada i està fragmentada entre més de 43.000 propietaris.
Estat d’execució dels treballs forestals en parcel·les de titularitat municipal amb projecte redactat per la Diputació de Barcelona.
Capa que mostra l’estat d’execució de les parcel·les de titularitat municipal interiors a les franges exteriors de protecció i afectades per la Llei 5/2003 de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població i que han estat finançades total o parcialment amb suport econòmic de la Diputació de Barcelona.
Estat d’execució dels treballs forestals en franges exteriors de protecció amb projecte redactat per la Diputació de Barcelona.
Capa que mostra l’estat d’execució dels trams que conformen les franges exteriors de protecció previstes per la Llei 5/2003 de prevenció d'incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població i que han estat finançades total o parcialment amb suport econòmic de la Diputació de Barcelona.
Relació dels bancs de terres disponibles a Catalunya.
Els bancs de terres en xarxa sorgeixen com a proposta del projecte BCN Smart Rural, amb l’objectiu d’establir mecanismes de cooperació i transferència contínua en la implementació i consolidació de les iniciatives de bancs de terres a Catalunya. A més, els bancs de terres en xarxa volen esdevenir un incentiu per a la creació de nous bancs de terres, posant aquesta informació a disposició de tothom i compartint el coneixement i l’experiència adquirits.
L'Oficina Tècnica d'Avaluació i Gestió Ambiental, a petició dels ens locals, majoritàriament ajuntaments i mitjançant el Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, analitza mostres d'aigua de fonts naturals. De l’any 2016 fins al 2022, s’han realitzat dues anàlisis a l’any de les fonts sol·licitades. A partir de l’any 2023, s’ha incrementat el nombre de paràmetres analitzats i es realitza una anàlisi al llarg de l’any.
Un cop analitzades les mostres d’aigua de les fonts del municipi, s'envien els resultats obtinguts i una nota tècnica explicativa a l'ajuntament.
Relació dels punts de guaita que es fan servir en el Pla d’Informació i Vigilància (PVI) contra incendis forestals de la Diputació de Barcelona.
Els punts de guaita són elements determinants en la detecció immediata de columnes de fum i en la seva correcta localització. En estar ubicats en un punt fix poden establir la posició de la columna amb molta precisió. La majoria de punts de guaita són torres, metàl·liques o de fusta, però n’hi ha alguns que només són punts de bona visibilitat.
Àmbit territorial de les associacions de propietaris forestals (APF) amb conveni vigent amb la Diputació de Barcelona.
Les associacions de propietaris forestals (APF) són entitats sense ànim de lucre que tenen l'objectiu d'agrupar propietaris amb interessos comuns en gestió forestal. La Diputació de Barcelona col·labora amb aquestes associacions i els ajuntaments del seu àmbit municipal mitjançant convenis de col·laboració. Aquests convenis tenen l’objectiu de prevenir incendis forestals fomentant la gestió forestal estratègica.
Vials estratègics per facilitar l’accés del mitjans d’extinció terrestre als incendis forestals.