La base de dades del CIDO estructura la informació de forma relacional, les dades s’emmagatzemen en registres organitzats en taules que es relacionen entre sí. Donat que aquesta estructura relacional s’ha mantingut en l’API de dades obertes, cal tenir en compte el següent:
- Les dades comunes a la norma o procediment estan emmagatzemades en una taula. Aquesta taula es correspon amb l’entitat de l’API anomenada com a tal. Per exemple, l’entitat Oposicions conté les dades fixes, les que no varien dins un procés de selecció (expedient, tipus de personal, grup de titulació, accés al tràmit, etc.).
- S’emmagatzemen en taules diferents aquelles dades d’un tipus d’informació pública que impliquen una relació d’un a molts registres (documents, matèries, beneficiaris i dades econòmiques). Per mostrar aquestes dades a l’API, s’estableixen una sèrie de relacions, com ara oposicions-documents. Aquest dataset conté les dades dels anuncis o fases d’un procés de selecció i es relacionen entre sí a través del camp id de l’oposició.
- Les relacions entre les diferents entitats de l’API són bidireccionals. Per exemple, la relació entre les entitats oposicions i materies permet extreure dos datasets: oposicions-materies, que mostra les matèries d’una oposició concreta; i materies-oposicions, que mostra les oposicions d’una matèria concreta.
- No totes les taules de la base de dades del CIDO tenen una entitat pròpia a l’API, les seves dades es recuperen directament en els principals datasets.
- Els filtres Institució, Matèria i Qui ho pot sol·licitar del web del CIDO tenen una estructura de nodes, de tal manera que, en aplicar un filtre, es retornen els resultats no només del registre seleccionat, sinó també dels registres jeràrquicament inferiors. Per exemple, si es filtra per la institució Diputació de Barcelona, retorna no només els registres que tenen assignada aquesta institució, sinó també tots aquells que tenen qualsevol altra institució depenent (gerències, serveis, etc.).
- El filtre Municipi disponible al web del CIDO als apartats de Subvencions i Normativa local permet recuperar els ajuts o la normativa que poden ser d’interès per a les persones usuàries tenint en compte el seu àmbit territorial. Per exemple, a l’apartat de Subvencions, partint del nivell territorial més baix (municipi), s’obtenen les subvencions a les quals pot optar qualsevol col·lectiu (persones, entitats sense ànim de lucre, empreses, etc.) que resideix o té seu en un determinat municipi.
Afegeix un nou comentari