32 milions de consultes servides

32 milions de consultes servides

El servei de dades obertes de la Diputació de Barcelona va rebre l'any passat més de 32 milions de consultes. El portal d'open data de la Diputació va tenir més de 40.000 visites, mentre que la interfície de programació d'aplicacions (API) va atendre més de 32 milions de consultes de dades per a webs i apps desenvolupades per tercers

Aquesta xifra correspon a les crides rebudes entre l'API i els visors de dades obertes durant l'any passat, tal com es pot comprovar a la informació detallada de l'apartat "Estadístiques".

El format de dades més consultat va ser JSON, en més d'un 95% de les crides, molt per sobre dels altres formats disponibles, XML, CSV i RDF-XML. Quant als visors, el tipus hegemònic és la graella, mentre que l'us dels formats mapa i calendari per a les dades de la Diputació encara és minoritari.

A la documentació tècnica expliquem amb exemples com fer servir les dades de l'API. D'altra banda, a l'apartat "Apps i webs fetes amb les nostres dades" mostrem les apps i webs que fan servir dades obertes de la Diputació de Barcelona. 

A més del portal, la Diputació de Barcelona disposa d’una interfície de programació d’aplicacions (API) a través de la qual els dispositius i aplicacions poden consultar, cercar, filtrar i ordenar les dades per permetre el desenvolupament d’aplicacions de tercers i, així, la generació de valor per a la ciutadania i les empreses.