
Celebrem els Open Data Days, una cita anual per visibilitzar el potencial i les utilitats de les dades obertes arreu del món. Ens hi sumem publicant nous conjunts de dades.
El portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona ofereix 96 conjunts de dades i gairebé 800 recursos que es publiquen en formats reutilitzables. L’any passat el web va tenir més de 255.000 sessions i la interfície de programació d’aplicacions (API) va rebre gairebé 140 milions de crides per obtenir dades que van ser reutilitzades en serveis interns, webs, aplicacions i visors.
Aquest any, els Open Data Days exploren com les dades obertes poden ser un actor clau per abordar la policrisi o, el que és el mateix, les interseccions entre pobresa i desigualtats, violència i conflictes, i resposta a la crisi climàtica.
Les dades obertes afavoreixen l’obertura del coneixement, la rendició de comptes, la innovació i la millora col·lectiva dels serveis. Per això, el catàleg de dades obertes es va ampliant amb dades produïdes o recopilades per la Diputació amb l’objectiu de promoure’n la reutilització en solucions digitals amb impacte social i econòmic.
Enguany celebrem els Open Data Days amb la publicació en obert de les estadístiques d’ús dels principals webs corporatius. El nou conjunt de dades ofereix les sessions, pàgines visualitzades i descàrregues d’aquells portals web corporatius que reben més d’un milió de pàgines visualitzades a l’any: www.diba.cat, Aladí (catàleg de llibres de la Xarxa de Biblioteques Municipals), ORGT, CIDO, Biblioteca virtual, BOPB, XALOC, Seu electrònica, Xarxa de Parcs Naturals i Institut del teatre.
A més de facilitar la consulta i reaprofitament d’aquestes dades per a altres usos i finalitats, aquestes dades evidencien la utilitat dels webs corporatius com a canal de comunicació, així com el seu abast i impacte en la informació i prestació de serveis als ajuntaments i a la ciutadania.