Expedició de dades sobre salut

La Diputació de Barcelona organitza per al proper dimecres, 2 d’octubre una expedició de dades sobre salut. Es tracta d’una jornada participativa en què persones amb perfils diversos col·laboraran per trobar indicadors per conèixer l’estat de salut dels municipis de Barcelona. 

Els objectius són, d’una banda, trobar noves fonts de dades amb la mirada posada en els factors determinants de la salut i, a partir d’aquestes dades, establir un conjunt bàsic d’indicadors en l’àmbit de la salut pública local, considerant especialment els municipis que tenen menys de 10.000 habitants.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona, dins del suport als municipis per garantir i millorar la salut de la població, facilita dades per al desenvolupament de polítiques locals de salut efectives i eficients. 

La trobada està centrada en obtenir noves dades relacionades amb factors que influeixen sobre la salut de les persones, com ara dades sobre contaminació de l’aire, soroll, qualitat de les aigües, planejament urbanístic, habitatge, zones verdes, toxiinfeccions alimentàries, socioeconòmiques, etc. Alhora, pretén consensuar i concretar quines dades que impacten en la salut són les imprescindibles per establir un conjunt bàsic d'indicadors locals.

Diferents perfils multidisciplinars col·laboraran durant la sessió: persones que treballen en àmbits professionals vinculats a la salut pública;  persones amb experiència en localització, tractament, processament i neteja de dades, i especialistes en visualització i comunicació de dades.

L’expedició de dades es farà a l’edifici Migjorn del recinte Mundet (carrer de l’Harmonia, 24 de Barcelona), de 9.30 a 17 h. La sessió serà conduïda per Karma Peiró, periodista especialitzada en TIC, dades obertes, govern obert i innovació i està organitzada per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració d’Iniciativa Barcelona Open Data.