Publicació automatitzada de les sol·licituds d'accés a la informació pública

resum del procés d'automatització de publicació de les dades

Les dades de les sol·licituds d'accés a la informació pública dels municipis provenen del gestor d'expedients i es poden publicar de manera automatitzada als portals de transparència i de dades obertes municipals. Aquest recurs està disponible per a prop d'un centenar dels ens locals que treballen amb les eines per a la digitalització de la gestió municipal SeTDIBA proporcionades per Diputació de Barcelona.

Quins avantatges aporta aquest nou servei?

  • Les dades es publiquen de forma automatitzada al portal de dades obertes municipal, al portal de transparència (oferts pel Consorci Administració Oberta de Catalunya) i al portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona. 
  • Amb l'automatització, el tècnic municipal no ha de pensar d'actualitzar manualment el portal de transparència.
  • Les dades es mostren de forma gràfica (per facilitar-ne la comprensió) i de forma desagregada (per afavorir-ne la reutilització).

El recurs Publicació automatitzada d'informació de transparència es pot sol·licitar a través del Catàleg de serveis de la Diputació de Barcelona i està disponible pels prop de cent ens locals usuaris de SeTDIBA, el conjunt de serveis d'administració digital que la Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments de menys de 5.000 habitants (incloent el seu sector públic), les entitats municipals descentralitzades i els consorcis i mancomunitats de menor dimensió de la província de Barcelona.