dades obertes

Resultats dels grups de treball de la II Trobada Nacional de Dades Obertes

El 14 de setembre es va celebrar a Saragossa la II Trobada Nacional de Dades Obertes, després d'una primera edició al 2022 que es va fer a Barcelona. La trobada va ser organitzada per la Diputació de Castelló, el Govern d'Aragó i la Diputació de Barcelona i es va centrar en l'ús de les dades per combatre l'emergència climàtica.

S'apropa la II Trobada Nacional de Dades Obertes

El 14 de setembre tindrà lloc a Saragossa la II Trobada Nacional de Dades Obertes, amb l’objectiu de conèixer millor els processos, polítiques i actuacions que fan possible la divulgació de dades, juntament amb les possibilitats de reutilització d’aquestes dades per part de tercers.

Publicació automatitzada de les sol·licituds d'accés a la informació pública

resum del procés d'automatització de publicació de les dades

Les dades de les sol·licituds d'accés a la informació pública dels municipis provenen del gestor d'expedients i es poden publicar de manera automatitzada als portals de transparència i de dades obertes municipals. Aquest recurs està disponible per a prop d'un centenar dels ens locals que treballen amb les eines per a la digitalització de la gestió municipal SeTDIBA proporcionades per Diputació de Barcelona.

Quins avantatges aporta aquest nou servei?

Curs sobre Open Data

La Iniciativa Aporta, que gestiona el portal de referència en dades obertes d'àmbit espanyol https://datos.gob.es/, ha creat una autoformació sobre Open Data oberta a qualsevol persona interessada.

Rànquing d'iniciatives de reutilització de dades

Iniciativa Barcelona Open Data engega un repte per recopilar els millors projectes, productes i experiències en l'ús de dades obertes. Els projectes que es presentin a la convocatòria poden ser visualitzacions de dades publicades als portals de dades obertes o bé aplicacions concretes de dades obertes obtingudes d’una o diverses fonts, en les quals una de les fonts sigui de l’entitat que participa al repte.

Premis Apps&IoT for citizens 2018

Premis Apps&IoT for citizens 2018

L'objectiu d'aquests premis és promoure la creació de serveis i aplicacions que facin ús de dades obertes i internet de les coses, que utilitzin la plataforma d’actuadors i sensors SENTILO i que estiguin relacionades amb alguns dels àmbits d’actuació de la Diputació o dels municipis de la demarcació.